Menu

LEX File Exchange
EA Support Files
SC4 Wikipedia
Network Addon Mod
Dependencies
Chat

Author Topic: NAM Issues Thread - PLEASE POST YOUR NAM QUESTIONS AND PROBLEMS HERE  (Read 1060706 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hakki

  • Forums Inhabitant
  • *
  • Posts: 12
  • Total likes: 0
  • Reputation: 0
  • Your slogan here
Re: NAM Issues Thread - PLEASE POST YOUR NAM QUESTIONS AND PROBLEMS HERE
« Reply #4540 on: April 19, 2019, 06:47:35 AM »
Hello,

I have these visual issues with euro textures, where regional transport view isn't showing RHW-6S at all and any diagonal section of any RHW wider than RHW-4 isn't showing either. In a city at zoom level 1, RHW-6S textures are not showing in slopes when viewed from uphill to downhill direction. I've tried Standard Euro, Hamburg and Euro Single Solid Line styles and this happens with all of them. I also tried installing only NAM in an otherwise empty plugins folder and using a fresh region and city tile. With Retextured Standard (American) style the region view looks fine and the textures aren't disappearing in slopes.

Offline Tarkus

  • Administrator
  • Forums Legend
  • *
  • Posts: 11398
  • Total likes: 4351
  • Reputation: 71
  • NAM Team Tankadillo
    • NAM HQ
  • CL: Dr. PuzzlePiece
Re: NAM Issues Thread - PLEASE POST YOUR NAM QUESTIONS AND PROBLEMS HERE
« Reply #4541 on: April 19, 2019, 08:07:31 PM »
This isn't the first time I've seen this reported--it has to do with the use of a special "mipmapped" version of the RHW-6S texture that's in use in various spots.  The US one was done with some special trickery--the knowledge of which has been lost, and the (multiple) attempts to replicate it on the Euro end have all ended up in failure.  I was under the impression that the corrupt Euro mipmapped version was removed entirely, so I'm not sure where it is.  The file architecture on the Euro textures is a bit of a mess, to say the least--we're hoping to fix that by NAM 38.

The "Standard Euro", "Australian", "Hamburg", and "Euro Single Solid Line" options don't have any impact on the RHW--they affect Roads and NWM networks.

-Alex

Offline hakki

  • Forums Inhabitant
  • *
  • Posts: 12
  • Total likes: 0
  • Reputation: 0
  • Your slogan here
Re: NAM Issues Thread - PLEASE POST YOUR NAM QUESTIONS AND PROBLEMS HERE
« Reply #4542 on: April 21, 2019, 06:42:14 AM »
Thanks for clarification.

I found this file: 'z___NAM\Road Textures\Euro Cosmetic Re-Texture Mod\RHW\0_Standard\RHW\z2_EU_RHW-Mipmaps.dat'. After removing it the textures are not glitched but yellow inside lines appears on 6S, 6C and 8C (L0) and on all of the elevated RHW networks. Strangely 8S and 10S (L0) still has white lines on straight sections but yellow lines on diagonal sections. RHW2, 3 and 4 has white lines on diagonals and on all elevation levels.

When using the mipmaps file all the surfaces on glitched networks are also just plain black at zoom 1.

I understand this is not a priority thing to fix but since I couldn't find any post about this issue, I thought I'd post my observations if it's of any use.

I guess the best compromise for me then would be to just remove the whole RHW textures folder to have non-glitched US textures on RHW networks while still having Euro textures on other road networks.

Offline EckhartsLadder

Re: NAM Issues Thread - PLEASE POST YOUR NAM QUESTIONS AND PROBLEMS HERE
« Reply #4543 on: May 21, 2019, 11:41:39 AM »
I recently installed the mod for a clean steam install. For some reason I'm unable to place any roads.
Same issue as in this thread: https://community.simtropolis.com/forums/topic/74820-nam-road-icon-shows-up-but-cant-build/

I've tried re-running the compiler, and re-installing, with no luck.

Thanks in advance for your help!

Offline Tarkus

  • Administrator
  • Forums Legend
  • *
  • Posts: 11398
  • Total likes: 4351
  • Reputation: 71
  • NAM Team Tankadillo
    • NAM HQ
  • CL: Dr. PuzzlePiece
Re: NAM Issues Thread - PLEASE POST YOUR NAM QUESTIONS AND PROBLEMS HERE
« Reply #4544 on: May 21, 2019, 04:03:25 PM »
Hi EckhartsLadder-

If the new icons are giving you the red arrow, as in the link, it's either a missing controller file, (much less likely in a clean install) you've also installed some other old transit mod that is loading after the NAM and causing the game to ignore the controller.  Assuming you're using the standard installation directory, the NAM Controller should be in the My Documents\SimCity 4\Plugins\Network Addon Mod folder--the file would be called NetworkAddonMod_Controller.dat.  It should be a fairly large file--depending on your installation options, it could somewhere in the vicinity of 150MB.

This sort of thing has been happening with some installations lately--the installer is pretty horribly temperamental at the moment (a big part of the reason there isn't a NAM 37 yet). 
If it isn't there, or is abnormally small, the best bet might be to reach into the installer with 7-zip (right click the installer, go down to where it says "7-zip" on the pop-up menu, and select the "Open archive" option), then go into the $_68_ folder, followed by Tools > Controller Compiler > Network Addon Mod > Controller, and then click on either NetworkAddonMod_Controller_RIGHT_HAND_VERSION.dat or NetworkAddonMod_Controller_LEFT_HAND_VERSION.dat (if vehicles drive on the right in your version of the game, select the "RIGHT" version, otherwise, the "LEFT" version), and drag it into the Network Addon Mod installation folder, extracting it.

-Alex

Offline EckhartsLadder

Re: NAM Issues Thread - PLEASE POST YOUR NAM QUESTIONS AND PROBLEMS HERE
« Reply #4545 on: May 21, 2019, 06:25:04 PM »
Hi Alex, thanks for your (remarkably!  &apls) quick response. The dat file is about 80mb. That seems right, but I'll try what you suggested tomorrow. Thanks!

Offline EckhartsLadder

Re: NAM Issues Thread - PLEASE POST YOUR NAM QUESTIONS AND PROBLEMS HERE
« Reply #4546 on: May 22, 2019, 01:40:54 PM »
Unfortunately that solution didn't help. I extracted the file and tried it both with the existing bat and on its own. Still the same issues. I've tried it with a clean plugins folder as well. I'm attaching a pic of my name folder.

Offline VeTram

Re: NAM Issues Thread - PLEASE POST YOUR NAM QUESTIONS AND PROBLEMS HERE
« Reply #4547 on: February 15, 2020, 03:36:11 AM »
Hello , i need to understand something important for me . i am trying to learn NAM lately and i would like to know if the following is possible...
Iam trying to build a RHW interchange like in the below foto... as you can see in the foto there is a road coming from left that joins the central highway from its right side (i have highlighted it with red and you can see also the direction of the road by the arrows)....the right side of the highway is the side in yellow line in NAM network...so my question is simple...can it be done so in NAM?  and if yes how? thanks
For every friend of this community , do NOT forget to send me a p.m if ever visit Greece .

Offline Wiimeiser

  • Forums Senator
  • *
  • Posts: 628
  • Total likes: 92
  • Reputation: 0
  • Pink horse, pink horse
Re: NAM Issues Thread - PLEASE POST YOUR NAM QUESTIONS AND PROBLEMS HERE
« Reply #4548 on: February 21, 2020, 04:16:44 AM »
So the L1 Road X MIS T-intersection does not carry over its network, meaning that AFAIK it's physically impossible to build a half-diamond where the road is at L1. In fact, if you want to have the RHW on the ground, the only solution is to make the road L2 and use filler puzzle pieces...
Pink horse, pink horse, she rides across the nation...

Offline Tyberius06

Re: NAM Issues Thread - PLEASE POST YOUR NAM QUESTIONS AND PROBLEMS HERE
« Reply #4549 on: February 21, 2020, 05:23:27 AM »
Hi,

I checked it on google maps satelite view to see, how it looks like originally. The diagonal joining road actually an AVEnue in SC4 terms, and in theory it can be done, but it won't be as compact as in real life. Plus the RHW over multiple crossroads and rail/GLR lines won't work in that way as in RL. As I see the diagonal Avenue starts as L1, then after a ramp it raises up to L2, but I would start it on L2 and would use the MHO (Maxis Highway Override - techinically it's an override replacement of the original Maxis highway and makes your higways to look like RHWs), then Flex-Flys.
Maybe later I come up with some images if I manage to make something which looks close enough to the RL set-up. The most problematic parts are the diagonal entry and exit ramps. Those are not really existing currently on multiple levels and it doesn't have height transition ramps either.

- Tyberius
You may find updates about my ongoing projects into my development thread here at SimCity 4 Devotion: Tyberius Lotting Experiments
or over there on Simtropolis into the Tyberius (Heretic Projects) Lotting and Modding Experiments OR Show Us What You're Working On thread.
I'm also working on some preservation projects the behalf of non-anymore-active-developpers.

Offline Paul 999

Re: NAM Issues Thread - PLEASE POST YOUR NAM QUESTIONS AND PROBLEMS HERE
« Reply #4550 on: March 15, 2020, 03:51:27 AM »
My city suffers from traffic jams... Especially the streets. If +-1000 cars are driving here, there is already a traffic jam (turn yellow in the Congestion Vieuw).
So i open the Traffic Simulator Configuration Tool, and see my Base Network Capacity state on Medium. I thought let's increase this to Ultra. I save the settings. And go go to the game and speed up a few months. Nothing happens... the streets are still congestion.

Does anyone have a tip for me how to fix this issue.

Offline b22rian

  • RTMT Team
  • Forums Guru
  • *
  • Posts: 3378
  • Total likes: 617
  • Reputation: 13
  • CL:
    ...let us ch@t...
Re: NAM Issues Thread - PLEASE POST YOUR NAM QUESTIONS AND PROBLEMS HERE
« Reply #4551 on: March 15, 2020, 05:56:13 AM »
Hi there Paul,

Usually , with that kinda major change in the traffic settings, you should run the game a minimum of 5 game years,
and than check and compare again..

Please let us now , thanks  :thumbsup:

Offline jeffryfisher

  • Uncle Jeff
  • Forums Citizen
  • *
  • Posts: 45
  • Total likes: 51
  • Reputation: 0
  • The most local level of gov't is one citizen
    • Liberating Digital Content
Re: NAM Issues Thread - PLEASE POST YOUR NAM QUESTIONS AND PROBLEMS HERE
« Reply #4552 on: March 15, 2020, 12:14:12 PM »
My city suffers from traffic jams... Especially the streets. If +-1000 cars are driving here, there is already a traffic jam (turn yellow in the Congestion Vieuw).
So i open the Traffic Simulator Configuration Tool, and see my Base Network Capacity state on Medium. I thought let's increase this to Ultra. I save the settings. And go go to the game and speed up a few months. Nothing happens... the streets are still congestion.

Does anyone have a tip for me how to fix this issue.
Two more notes:

1) When your congestion does abate, so will your commercial demand. Existing commercial buildings will sink to few customers, and they might even abandon. For that reason, I have stayed at medium and then built more transport where needed.

2) The route-finder works at its own pace, using spare CPU cycles in between days of simulation. Speeding up to cheetah might actually consume more cycles, paradoxically slowing the route recalculations.
Modding PC games since 1993 (back when we needed hex-editors)

Offline Wiimeiser

  • Forums Senator
  • *
  • Posts: 628
  • Total likes: 92
  • Reputation: 0
  • Pink horse, pink horse
Re: NAM Issues Thread - PLEASE POST YOUR NAM QUESTIONS AND PROBLEMS HERE
« Reply #4553 on: March 16, 2020, 12:40:46 AM »
Am I the only one who finds it weird that commercial will fail if the road isn't congested? Is not going to shops not on your commuter route actually a thing IRL?
Pink horse, pink horse, she rides across the nation...

Offline b22rian

  • RTMT Team
  • Forums Guru
  • *
  • Posts: 3378
  • Total likes: 617
  • Reputation: 13
  • CL:
    ...let us ch@t...
Re: NAM Issues Thread - PLEASE POST YOUR NAM QUESTIONS AND PROBLEMS HERE
« Reply #4554 on: March 16, 2020, 05:15:28 AM »
I have found that commercial seems to thrive on nearby traffic being higher also

thanks for your observations here !