Menu

LEX File Exchange
EA Support Files
SC4 Wikipedia
Network Addon Mod
Dependencies
Chat

Author Topic: SC4Mapper  (Read 61736 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline wouanagaine

  • NHP Team
  • Forums Guru
  • *
  • Posts: 2854
  • Total likes: 7
  • Reputation: 43
  • CL: :computer: SC4 CodeMaster
SC4Mapper
« on: December 15, 2006, 02:12:56 AM »

SC4Mapper is a tool that you will definitly need if you want to import/export SC4M files.
It does not require SC4Terraformer to run. It is basically SC4Terraformer without the terraforming tools and without 3D, so DirectX is not required
A readme is included, teaching you how to use the tool

SC4Mapper can be found here unzip and run SC4Mapper.exe
you may need :
MSCVP71.DLL - It can be found here:
http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?msvcp71

If you are having trouble with SC4Mapper, please download the new (2013) version here (linky)
« Last Edit: January 13, 2013, 02:36:59 PM by CasperVg »
New Horizons Productions
Berethor ♦ beskhu3epnm ♦ blade2k5 ♦ dmscopio ♦ dedgren ♦ emilin ♦ Ennedi ♦ Heblem ♦ jplumbley
M4346 ♦ moganite ♦ Papab2000 ♦ Shadow Assassin ♦ Tarkus ♦ wouanagaine
Divide wouanagaine by zero and you will in fact get one...one bad-ass that is - Alek King of SC4

Offline jeronij

Re: SC4Mapper
« Reply #1 on: December 15, 2006, 05:23:18 AM »
Excellent  :thumbsup:

I am sure we will find a very good use for this one  ;D !!!
I am currently not active - Please, contact Tarkus for any site related matter. Thanks for enjoying SC4D :D


Autism Awareness;  A Father Shares
Mallorca My Mayor Diary


Offline bat

  • Forums Legend
  • *
  • Posts: 8999
  • Total likes: 2
  • Reputation: 20
    • Capporth City - my first and only MD
  • CL: bester deutscher Verfechter
Re: SC4Mapper
« Reply #2 on: December 15, 2006, 07:33:33 AM »
An excellent tool!!!

Offline TheTeaCat

Re: SC4Mapper
« Reply #3 on: December 15, 2006, 01:17:27 PM »
Indeed a very handy tool it looks. :thumbsup:

 :satisfied:
Kettle's on. Milk? Sugars?    ps I don't like Earl Grey  $%Grinno$%
Reduce, Reuse, Recycle - If you're not part of the solution , you're part of the problem!
"Never knock on Death's door: Ring the bell and run away! Death really hates that!"
Tales at TeaTime      Now A proper NUT      TTC plays GRV II

Offline pvarcoe

Re: SC4Mapper
« Reply #4 on: December 19, 2006, 08:20:16 PM »
A super tool.
I use it regularily!

Offline emilin

  • NHP Team
  • Forums Senator
  • *
  • Posts: 879
  • Total likes: 3
  • Reputation: 15
  • CL: Need a Port ? ()Portmaster()
Re: SC4Mapper
« Reply #5 on: January 08, 2007, 07:45:15 AM »
This is an extremly useful tool for all of us who aren't any good at TF anyway but still want the accuracy!

BlackwaterEmil's inn
Berethor ♦ beskhu3epnm ♦ blade2k5 ♦ dmscopio ♦ dedgren
 ♦ Emilin ♦ Ennedi ♦ Heblem ♦ jplumbley ♦ moganite ♦ M4346 ♦
papab2000 ♦ Shadow Assassin ♦ Tarkus ♦ wouanagaine

Offline kwakelaar

Re: SC4Mapper
« Reply #6 on: January 15, 2007, 01:56:28 AM »
I have now downloaded SC4Mapper for the MountRobson region and it worked as a dream, thanks for making this. &apls

Offline Shadow Assassin

  • NAM Team
  • Forums Guru
  • *
  • Posts: 3232
  • Total likes: 12
  • Reputation: 25
  • Needs more cowbell.
  • CL: The Grid Reaper
Re: SC4Mapper
« Reply #7 on: January 23, 2007, 09:40:35 PM »
It's a great tool, but seriously, FileDen SUCKS when it comes to downloading things...
New Horizons Productions
Berethor ♦ beskhu3epnm ♦ blade2k5 ♦ dedgren ♦ dmscopio ♦ Ennedi
emilin ♦ Heblem ♦ jplumbley ♦ moganite ♦ M4346 ♦ papab2000
Shadow Assassin ♦ Tarkus ♦ wouanagaine
See my uploads on the LEX!

Offline wouanagaine

  • NHP Team
  • Forums Guru
  • *
  • Posts: 2854
  • Total likes: 7
  • Reputation: 43
  • CL: :computer: SC4 CodeMaster
Re: SC4Mapper
« Reply #8 on: January 24, 2007, 02:08:38 AM »
Quote
It's a great tool, but seriously, FileDen SUCKS when it comes to downloading things...
Duh, can you expand it a bit ?
I found Fileden very usefull for uploading, folder managment, zip, batch uploads, and the best feature IMO is that filenames do not change contrary to imageshack
The free account can have 500Mb and a 20Gb bandwith per months

New Horizons Productions
Berethor ♦ beskhu3epnm ♦ blade2k5 ♦ dmscopio ♦ dedgren ♦ emilin ♦ Ennedi ♦ Heblem ♦ jplumbley
M4346 ♦ moganite ♦ Papab2000 ♦ Shadow Assassin ♦ Tarkus ♦ wouanagaine
Divide wouanagaine by zero and you will in fact get one...one bad-ass that is - Alek King of SC4

Offline wouanagaine

  • NHP Team
  • Forums Guru
  • *
  • Posts: 2854
  • Total likes: 7
  • Reputation: 43
  • CL: :computer: SC4 CodeMaster
Re: SC4Mapper
« Reply #9 on: February 05, 2007, 06:21:51 AM »
I have uploaded SC4Mapper to the LEX

you can now find it here => http://sc4devotion.com/csxlex/lex_filedesc.php?lotGET=179
New Horizons Productions
Berethor ♦ beskhu3epnm ♦ blade2k5 ♦ dmscopio ♦ dedgren ♦ emilin ♦ Ennedi ♦ Heblem ♦ jplumbley
M4346 ♦ moganite ♦ Papab2000 ♦ Shadow Assassin ♦ Tarkus ♦ wouanagaine
Divide wouanagaine by zero and you will in fact get one...one bad-ass that is - Alek King of SC4

Offline Serkanner

Re: SC4Mapper
« Reply #10 on: February 06, 2007, 11:49:53 AM »
The tools by Wouanagaine have given simcity4 yet another life ... I am using the different programs for all kinds of tasks, but one things I feel is still missing in the map making department. When I open a sc4M in Mapper and save region it fantastically creates the new region in my game ... however, a number of the great maps by the NHP all have big city tiles. I like to play with medium tiles for a number of reasons ... I have yet not find a way to change the embedded config file in the SC4M file to the one I want.

Is this possible?

If "yes", could somebody explain it to me.

If "no", is it perhaps an idea to enhance the program with such an option, if possible of course.

Thanks in advance.

Offline jplumbley

  • NHP Team
  • Forums Parliamentarian
  • *
  • Posts: 1438
  • Total likes: 12
  • Reputation: 43
  • "RULer 10000002"
  • CL: Plum Fierce
Re: SC4Mapper
« Reply #11 on: February 06, 2007, 11:58:57 AM »
Serkanner....  That is a good request.  I can tell you how to do this using SC4Terraformer.  But since I use SC4Terraformer I dont use SC4Mapper.

To change the config.bmp for a map.

1. Open SC4TF and open your region.
2. Save it as and SC4M file.
3. Close SC4TF
4. Open the region folder for this region.  Edit the config.bmp to your liking.  And make sure that the config.bmp is the only file in the region folder.
5. Open SC4TF and open the blank region you just created with your new config.bmp
6. Now Import your SC4M file you created before changing the config.bmp
7. File->Save
8. Enter SC4 and play away!

Hope this is helpfull Serkanner.

JPlumbley
"You learn something new everyday."

http://img517.imageshack.us/img517/169/nhpjplumbleykv3.gif
Bringing the new horizons closer to reality.

Berethor ♦ beskhu3epnm ♦ blade2k5 ♦ dmscopio jplumbley ♦ moganite ♦ M4346 ♦ Dedgren ♦ Ennedi Shadow Assassin ♦  Tarkus ♦ wouanagaine
  Street Addon Mod - SAM

Offline Serkanner

Re: SC4Mapper
« Reply #12 on: February 06, 2007, 12:22:46 PM »
Thank you for the fast reply and thorough explanation. Unfortunately there is one problem. My version of SC4TF doesn't have an "import" or "save as" option. Its either load or create. underneath the "file" button. And the only save option is the one that creates the region in SC4 itself ...

Offline jplumbley

  • NHP Team
  • Forums Parliamentarian
  • *
  • Posts: 1438
  • Total likes: 12
  • Reputation: 43
  • "RULer 10000002"
  • CL: Plum Fierce
Re: SC4Mapper
« Reply #13 on: February 06, 2007, 12:35:12 PM »
Hi Serkanner,

No problem.  Your version does have the Import and save as command.  If you are using SC4Terraformer.  All versions do and did. (wouanagaine correct me if it is an older version than my testing days). The import is under Global Tools about 3rd or 4th from bottom.  And the Save is in the File menu.  Save is the only way to save your map to SC4.

JPlumbley
"You learn something new everyday."

http://img517.imageshack.us/img517/169/nhpjplumbleykv3.gif
Bringing the new horizons closer to reality.

Berethor ♦ beskhu3epnm ♦ blade2k5 ♦ dmscopio jplumbley ♦ moganite ♦ M4346 ♦ Dedgren ♦ Ennedi Shadow Assassin ♦  Tarkus ♦ wouanagaine
  Street Addon Mod - SAM

Offline Serkanner

Re: SC4Mapper
« Reply #14 on: February 06, 2007, 12:54:26 PM »
That did the trick ...  :thumbsup:  ... the export button is indeed hidden in "global tools". Thanks for the big help.

Offline jplumbley

  • NHP Team
  • Forums Parliamentarian
  • *
  • Posts: 1438
  • Total likes: 12
  • Reputation: 43
  • "RULer 10000002"
  • CL: Plum Fierce
Re: SC4Mapper
« Reply #15 on: February 06, 2007, 01:58:58 PM »
Glad to help out Serkanner!!
"You learn something new everyday."

http://img517.imageshack.us/img517/169/nhpjplumbleykv3.gif
Bringing the new horizons closer to reality.

Berethor ♦ beskhu3epnm ♦ blade2k5 ♦ dmscopio jplumbley ♦ moganite ♦ M4346 ♦ Dedgren ♦ Ennedi Shadow Assassin ♦  Tarkus ♦ wouanagaine
  Street Addon Mod - SAM

Offline wouanagaine

  • NHP Team
  • Forums Guru
  • *
  • Posts: 2854
  • Total likes: 7
  • Reputation: 43
  • CL: :computer: SC4 CodeMaster
Re: SC4Mapper
« Reply #16 on: February 06, 2007, 03:14:34 PM »
Serkanner, I think JeanLucPicard mentionned a config editor in his released on the board

I have not implemented it in SC4Mapper or SC4TF, but I'm thinking of it ( along other things :) )
New Horizons Productions
Berethor ♦ beskhu3epnm ♦ blade2k5 ♦ dmscopio ♦ dedgren ♦ emilin ♦ Ennedi ♦ Heblem ♦ jplumbley
M4346 ♦ moganite ♦ Papab2000 ♦ Shadow Assassin ♦ Tarkus ♦ wouanagaine
Divide wouanagaine by zero and you will in fact get one...one bad-ass that is - Alek King of SC4

Offline bwatterud

Re: SC4Mapper
« Reply #17 on: March 10, 2007, 06:08:43 PM »
SC4Mapper isn't working for me for some reason.  The SC4M files load fine, but when I try to save them nothing happens.  After getting impatient, I'll quit and get an error report.  The log file says this:

Traceback (most recent call last):
  File "SC4MapApp.pyo", line 863, in SaveRgn
OSError: [Errno 2] No such file or directory

This has happened to me several times (I can be very stubborn when I want something to work)()testing()

Offline Brightstar

Re: SC4Mapper
« Reply #18 on: June 30, 2007, 11:08:40 PM »
I am not sure what I am doing wrong - I have downloaded and installed SC4Mapper just fine.  Only problem is when I try and open it up it - well - it seems to ignore me............ %confuso
I know I have all the files in system32 I need - I checked carefully.  I also checked all the threads on all the forums I could find to see if someone else had a solution.
The text file created with the error says:
Traceback (most recent call last):
  File "SC4MapApp.pyo", line 1006, in OnClose
  File "SC4MapApp.pyo", line 1009, in ShowMain
  File "SC4MapApp.pyo", line 278, in __init__
UnicodeDecodeError: 'unicodeescape' codec can't decode bytes in position 2-4: truncated \UXXXXXXXX escape

Also my pc insists the program is running when I restart it - but it doesn't show up in Task Manager.  I am running Vista and have 1.5gb of RAM installed

Can anyone point me in the right direction?  There are some great regions I would love to use!!!

Offline wouanagaine

  • NHP Team
  • Forums Guru
  • *
  • Posts: 2854
  • Total likes: 7
  • Reputation: 43
  • CL: :computer: SC4 CodeMaster
Re: SC4Mapper
« Reply #19 on: July 01, 2007, 05:26:48 AM »
get the latest one on the LEX and remove config.ini from the installation folder
New Horizons Productions
Berethor ♦ beskhu3epnm ♦ blade2k5 ♦ dmscopio ♦ dedgren ♦ emilin ♦ Ennedi ♦ Heblem ♦ jplumbley
M4346 ♦ moganite ♦ Papab2000 ♦ Shadow Assassin ♦ Tarkus ♦ wouanagaine
Divide wouanagaine by zero and you will in fact get one...one bad-ass that is - Alek King of SC4