Menu

LEX File Exchange
EA Support Files
SC4 Wikipedia
Network Addon Mod
Dependencies
Chat

Author Topic: Problem running SC4 tool on Vista  (Read 1644 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tristan4eva

Problem running SC4 tool on Vista
« on: May 01, 2009, 05:40:48 AM »
When i open up SC4 tool everything looks and works okay until i press the top toolbar and also click the toolbar in some editors. Why is this happening and is there a way to fix this?

Tristan

Offline sithlrd98

Re: Problem running SC4 tool on Vista
« Reply #1 on: May 01, 2009, 06:09:55 AM »
If you are running "Aero" , you need to disable it for SC4 tool. Also , you will also need to update FSHLib dll , which Null45 updated.

Jayson

Offline tristan4eva

Re: Problem running SC4 tool on Vista
« Reply #2 on: May 02, 2009, 12:31:21 PM »
Thank you  :)
I do run aero so i will disable it and i had some trouble getting the .dll but it finally worked. I will try it tonight
Tristan

Offline Jonathan

  • NAM Team
  • Forums Guru
  • *
  • Posts: 2609
  • Total likes: 5
  • Reputation: 25
  • CL: Einstein, Jr. &scl()
Re: Problem running SC4 tool on Vista
« Reply #3 on: May 02, 2009, 12:36:28 PM »
Do you know you can disable Aero automatically when running a program?

In the properties for the exe of the program, in the compatibility tab check the "disable Desktop Composition" box and then when you run SC4Tool it turns off Aero

But maybe you knew that already?

Jonathan

Offline tristan4eva

Re: Problem running SC4 tool on Vista
« Reply #4 on: May 06, 2009, 10:58:36 AM »
Thanks :), that is even better than having to disable aero every time