Menu

LEX File Exchange
EA Support Files
SC4 Wikipedia
Network Addon Mod
Dependencies
Chat

Author Topic: SC4 Tool won't start  (Read 2823 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cws2710

SC4 Tool won't start
« on: November 15, 2009, 04:46:48 PM »
When I try to start SC4 Tool, I get an error when it tries to read new_properties.xml and new_properties.xsd.  Can anyone help me?

Offline Andreas

  • Administrator
  • Forums Legend
  • *
  • Posts: 4770
  • Total likes: 978
  • Reputation: 33
    • SimCityPlaza
  • CL: ()bobby() Transit Controller
Re: SC4 Tool won't start
« Reply #1 on: November 15, 2009, 04:55:11 PM »
Could you please post the error log? Also, try to open the "Settings.dat" inside the "System" subfolder with Notepad and check if the paths are set correctly - if not, adjust them manually, save the file and try again.
Andreas

Offline cws2710

Re: SC4 Tool won't start
« Reply #2 on: November 15, 2009, 05:01:22 PM »
Could you please post the error log? Also, try to open the "Settings.dat" inside the "System" subfolder with Notepad and check if the paths are set correctly - if not, adjust them manually, save the file and try again.

This is what is in the startup log

11/15/09 05:33:01 PM....................Start
11/15/09 05:33:01 PM....................Checked Language-Dir
11/15/09 05:33:01 PM....................Checked Save-Dir
11/15/09 05:33:01 PM....................Checked Export-Dir
11/15/09 05:33:01 PM....................Checked Templates-Dir
11/15/09 05:33:01 PM....................Checked Images-Dir
11/15/09 05:33:01 PM....................Checked ProgramImages-Dir
11/15/09 05:33:01 PM....................Checked All.xsd
11/15/09 05:33:01 PM....................Checked Groups.xsd
11/15/09 05:33:01 PM....................Checked Groups.xml
11/15/09 05:33:01 PM....................Checked SC4Files.xsd
11/15/09 05:33:01 PM....................Checked SC4Files.xml
11/15/09 05:33:01 PM....................Settings.dat found
11/15/09 05:33:01 PM....................Settings.xsd found
11/15/09 05:33:01 PM....................new_properties.xml found
11/15/09 05:33:01 PM....................new_properties.xsd found
11/15/09 05:33:01 PM....................HTMLStyle.txt found
11/15/09 05:33:01 PM....................SC4Ref.Dat found
11/15/09 05:33:01 PM....................Checked DB.xsd
11/15/09 05:33:01 PM....................Checked DB.xsd
11/15/09 05:33:01 PM....................Group-Tables successfully loaded
11/15/09 05:33:01 PM....................Default-Language successfully created
11/15/09 05:33:01 PM....................Ressources successfully loaded
11/15/09 05:33:01 PM....................Error reading registry
11/15/09 05:33:01 PM....................Error reading new_properties.xml
11/15/09 05:33:01 PM....................Error reading new_properties.xml,new_properties.xsd!

Offline Andreas

  • Administrator
  • Forums Legend
  • *
  • Posts: 4770
  • Total likes: 978
  • Reputation: 33
    • SimCityPlaza
  • CL: ()bobby() Transit Controller
Re: SC4 Tool won't start
« Reply #3 on: November 15, 2009, 05:13:15 PM »
Hmm, and you didn't edit new_properties.xml manually or something like this? Which Windows version do you use? If you're using Vista or Win7, you have to run SC4Tool in WinXP compatibility mode and with visual styles disabled, otherwise it might not work properly, or not at all. Also, try to run it as administrator.
Andreas

Offline cws2710

Re: SC4 Tool won't start
« Reply #4 on: November 15, 2009, 05:34:40 PM »
Hmm, and you didn't edit new_properties.xml manually or something like this? Which Windows version do you use? If you're using Vista or Win7, you have to run SC4Tool in WinXP compatibility mode and with visual styles disabled, otherwise it might not work properly, or not at all. Also, try to run it as administrator.

I didn't edit the file manually.  I have vista.  When I run it in WinXP compatibility mode with visual styles disabled and as an administrator, I still get the error.

Offline Andreas

  • Administrator
  • Forums Legend
  • *
  • Posts: 4770
  • Total likes: 978
  • Reputation: 33
    • SimCityPlaza
  • CL: ()bobby() Transit Controller
Re: SC4 Tool won't start
« Reply #5 on: November 15, 2009, 05:50:12 PM »
Try uninstalling and reinstalling. I've just uploaded a slightly updated version of SC4Tool today, which has the updated FSHlib.dll that Null45 (thank to him!) included. It has also a slightly reworked building reference, but there were no other bugs fixed, since simrolle has been sucked up by RL, as it seems.
Andreas

Offline cws2710

Re: SC4 Tool won't start
« Reply #6 on: November 16, 2009, 04:55:57 PM »
I've tried uninstalling and reinstalling and doing this doesn't make it work.