Niestety ja nie potrafie Ci pomóc, ponieważ nie korzystałem ze Startup Managera.
Moj pierwszy folder Plugins (dawno temu) zawierał wszystko co się da

. W tej chwili w moim MD używam 4 podstawowych folderów Plugins, ale tak naprawdę ciągle eksperymentuję z podziałem na podfoldery. Dlatego te 4 foldery Pugins trochę się różnią i w związku z tym przyjąłem inna metodę: mam je wszystkie w folderze Simcity w Moich Dokumentach, tylko z literką na końcu nazwy (np. B2, C1... - zaleznie od tego, dla którego miasta zacząłem budować ten folder). Jeśli wybieram któryś z nich do użycia, po prostu zmieniam nazwę usuwając dodatkowe literki i zostawiajac samo "Plugins".
Jest to rozwiązanie tymczasowe i niewygodne, bo na przykład kiedy instaluję nowe BATy, niektóre chciąlbym mieć tylko w jednym mieście, a inne w kilku - i wtedy muszę instalować w kilku folderach. Poza tym zajmuje to dużo miejsca na dysku (na szczęście jeszcze mi wystarcza). Ale jeżeli chcemy uzywać Startup Manager, to musimy się najpierw zdecydować na konkretną strukturę folderu Plugins i zrobic jeden duży, w którym będzie wszystko, a potem za pomocą Startup Managera wykluczać to co zbędne.
Myślę, że ja też będę musiał w końcu do tego dojść, ale na razie przyłączam się do prośby - jeśli ktoś ma doświadczenie ze Startup Managerem, niech się podzieli!

Czy to wygodne, czy się opłaca itp.
Moja metoda ewentualnie może się przydać do obsługi jednego lub kilku folderów testowych - np. to edycji lotów trzeba mieć pusty folder Plugins i instalować w nim tylko to czego w danej chwili potrzeba (żeby nie było niechcianych dependencies). Mam również taki folder Plugins, w którym mam tylko terrain mod i florę - bo często się tym bawię i chcę żeby się szybko ładowało. Pomiędzy takimi folderami chyba łatwiej się przełączać zmieniając literkę w nazwie niż wchodząc do jakiegoś programu.
Nawiasem mówiąc ktoś jakiś czas temu zgłaszał chęć, żeby pozbierać doświadczenia w sprawie "jak to zrobić żeby growy rosły takie jakie chcemy"

No to czekam na propozycje!

Adam