Serdecznie witam wszystkich Polaków w imieniu swoim oraz całej społeczności SC4 Devotion!
Mam na imię Adam i jestem moderatorem Cafe Poland - polskiego forum na SC4D. Stworzyliśmy je, aby pomóc Wam w zrobieniu pierwszych kroków na naszej stronie i nawiązaniu kontaktów z innymi graczami, a także aby ułatwić Wam korzystanie z jej zasobów.
Dear non-Polish SC4 Devotion members - if you want to say anything to Polish players, you can post your messages here, I will translate them for Polish language.SC4 Devotion liczy obecnie około 4500 członków (każdego miesiąca przybywa kilkuset nowych). Nie jest to wiele, ale towarzystwo jest doborowe. Znajdzieci tu nie tylko utalentowanych graczy, ale również wybitnych twórców modyfikacji SC4 (BAT/LOT/MOD), świetnych programistów oraz specjalistów od grafiki komputerowej. Jest to więc jedno z najlepszych miejsc, w których możecie się dowiedzieć czegoś nowego o SC4.
Jeżeli więc macie jakiekolwiek pytania, problemy lub nowe pomysły - zapraszam do Cafe Poland!
W niniejszym wątku możecie:
- przedstawiać się (zachęcam również do odwiedzenia
Introduce yourself to SC4 Devotion Community oraz
PLACE YOURSELF IN THE WORLD/The Many Nations of SC4 Devotion i przedstawienia się całej społeczności)
- zadawać pytania związane z poruszaniem się po naszej stronie i innymi tematami technicznymi, jak korzystanie z zasobów LEX (downloads), publikowanie własnych BATów, obróbka i publikowanie zdjęć itp.
- przedstawiać swoje pomysły i propozycje odnośnie zawartości Cafe Poland (zachęcam Was do tego, jeżeli jakiś temat szczególnie Was interesuje - powiedzcie, a wtedy założymy nowy wątek poświęcony tej sprawie).
Jeżeli chcecie zapytać o cokolwiek związanego bezpośrednio z SC4 (jak to zrobić..., gdzie to znaleźć..., i tak dalej), złóżcie nowy wątek (start new topic). Moja wiedza jest oczywiście ograniczona, dlatego proszę Was o pomoc - czytajcie pytania innych i w miarę możliwości udzielajcie odpowiedzi. Jeżeli ja będę mógł pomóc - zrobię to, jeśli nie będę czegoś wiedział - przetłumaczę pytanie i zadam je naszym zagranicznym kolegom.
Zachęcam Was również do samodzielnego szukania odpowiedzi - w ten sposób można się znacznie więcej nauczyć, mimo że zajmuje to trochę czasu

. Nie obawiajcie się pisać po angielsku, nawet jeżeli uważacie, że nie jest to Wasza mocna strona. Wielu ludzi tutaj pisze po angielsku słabo, a wszyscy porozumiewają się bardzo dobrze.
SC4 Devotion - tak jak każde inne forum - ma swoje reguły. Zapoznajcie się z nimi koniecznie!
Reguły SC4 DevotionSerdecznie Was pozdrawiam i życzę dobrej zabawy
Adam