Menu

LEX File Exchange
EA Support Files
SC4 Wikipedia
Network Addon Mod
Dependencies
Chat

Author Topic: City map cut off in region view after import  (Read 6738 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline duramas

City map cut off in region view after import
« on: June 16, 2010, 03:02:55 PM »
After importing this map: http://www.sc4devotion.com/csxlex/lex_filedesc.php?lotGET=1463 or really any map I've tried with SC4Mapper, the city is cut off at the bottom in the region view. Tried googling this and looking through different threads and haven't seen this issue for anyone else. Any ideas?

This still happens even after the entire map of cities is saved. I'm using Windows 7 64 bit and the deluxe edition of SC4 if it matters.

Thanks.


Offline io_bg

Re: City map cut off in region view after import
« Reply #1 on: June 16, 2010, 03:09:31 PM »
As far as I know this happens when you're playing SC4 in a custom resolution (and a large one). Unfortunately, there's no way to fix it (except lowering the resolution).
Visit my MD, The region of Pirgos!
Last updated: 28 November


Offline duramas

Re: City map cut off in region view after import
« Reply #2 on: June 16, 2010, 03:20:26 PM »
Thanks for the quick response, just knowing what the problem is and how to fix it helps a lot and is far less annoying.

Yeah if i save in a lower resolution the problem is gone, if i save in my custom resolution 1920x1200 it cuts it off.

I'll have to play in windowed mode in a lower resolution or something, thanks a lot!

Offline io_bg

Re: City map cut off in region view after import
« Reply #3 on: June 16, 2010, 03:24:42 PM »
You're welcome :)
Visit my MD, The region of Pirgos!
Last updated: 28 November


Offline bragi07

Re: City map cut off in region view after import
« Reply #4 on: November 14, 2010, 08:36:23 PM »
I'm getting a similar problem related to the graphics. When I go into a city and move by clicking and holding the right mouse button, I notice a really bad tearing effect. This happens when I run it in software mode. When I change it to hardware mode, it's fine, but of course very slow. I am running a custom res. Could this be the problem? Is anyone noticing similar graphical issues?

Offline Sum1

  • Forums Inhabitant
  • *
  • Posts: 3
  • Total likes: 0
  • Reputation: 0
  • Your slogan here
Re: City map cut off in region view after import
« Reply #5 on: January 08, 2014, 06:25:50 PM »
I have the exact same problem at any resolution above 1024x768. Is playing at such a low-res really the only solution?  &mmm Does anyone know if this problem exists with the old mapper?

Offline vortext

  • Administrator
  • Forums Guru
  • *
  • Posts: 3364
  • Total likes: 575
  • Reputation: 23
  • CL:
    Street Smarts
Re: City map cut off in region view after import
« Reply #6 on: January 09, 2014, 03:55:35 AM »
The problem isn't caused by the Mapper or Terraformer, it's the game itself which can't handle larger resolutions for the regional view when running full-screen. In terms of functionality larger resolutions are no problem at all though, it's merely an aesthetic issue. So if you want an uninterrupted regionview than yes, playing at 1024x768 (or lower) is the only solution, or go windowed mode. Hope this helpes!  :)
« Last Edit: January 09, 2014, 04:06:38 AM by vortext »
time flies like a bird
fruit flies like a banana

Offline MandelSoft

  • The Dutch Freeway Engineer
  • NAM Team
  • Forums Guru
  • *
  • Posts: 3968
  • Total likes: 15
  • Reputation: 30
  • SimCity 4 turned me into a civil engineer
  • CL:
    Let there be Light!
Re: City map cut off in region view after import
« Reply #7 on: January 09, 2014, 06:35:48 AM »
Well, this issue occurs with screen resolution from 1600x1200 and up. I can play the game fine without this occurring at 1280x1024.
Lurk mode: ACTIVE

Offline Kitsune

Re: City map cut off in region view after import
« Reply #8 on: January 09, 2014, 12:22:39 PM »
although - development and roads do show up quite fine, which it makes it possible to bury the cut off lines. I've always wondered why that works though.
~ NAM Team Member